У Києві стане більше наземних переходів: подробиці

Питання створення безбар'єрного середовища в столиці стає ще актуальнішим

У Києві хочуть збільшити кількість наземних переходів для пішоходів. Таким чином столична влада прагне забезпечити фізичну безбар'єрність транспортної інфраструктури Києва. Проект наразі вже зареєстрували. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській раді.

"У час повномасштабної російсько-української війни питання створення безбар'єрного середовища в місті стає ще актуальнішим, оскільки до столиці з лінії фронту повертаються військові, які отримали інвалідність або травми кінцівок внаслідок поранень", - повідомили в Київській міській раді.

У повідомленні зазначається, що, згідно з документом, необхідно буде продублювати наземні й підземні переходи на автомагістралях.

Щоб створити більшу кількість наземних переходів, треба буде модернізувати перехрестя й відремонтувати світлофори. 

"Необхідно забезпечити всім мешканцям рівний доступ до транспорту, адміністративних будівель та інших міських об'єктів. Міська влада переймає європейський досвід та впроваджує сучасний підхід щодо планування столиці", - зазначила депутатка Київської місьйої ради Ксенія Семенова.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Подільському узвозі частково обмежили рух транспорту. За даними підприємства, на Подільському узвозі розпочали підготовчі роботи для проведення поточного ремонту. На ділянках Подільського узвозу під час ремонтних робіт оновлять покриття із гранітної бруківки. У комунальній корпорації "Київавтодор" перепросили за тимчасові незручності.

Також "Коментарі" писали, що кількість переселенців на Київщині зросла в рази. За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, зараз в регіоні зареєстровано майже 300 тисяч переселенців, що в чотири рази більше, ніж до початку повномасштабного військового вторгнення російської армії. Керівник Київської обласної військової адміністрації зазначив, що у більшості випадків переселенці зупиняються у родичів або орендують житло. Для тих, хто потребує допомоги, на території регіону розгортають модульні містечка.

Читайте на порталі "Коментарі": на Київщині назвали вулицю на честь бригади, яка обороняла Київ. Відомо, що йдеться про перейменування вулиці Короленка у Броварах, на табличках розмістили QR-коди на сторінку міської ради, де можна прочитати історію 72 бригади та її заслуги перед Київською областю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися