Оборона міста: в столиці проходять військові заняття для цивільних киян

Надаються ключові знання, зокрема, з надання екстреної домедичної допомоги

У Києві стартували військові навчання для цивільних киян, щоб підвищити рівень захисту оборони столиці. Насамперед, ці заняття проходять робітники комунальних підприємств й райдержадміністрацій Києва. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву в ефірі телемарафону зробив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Їм надають ключові знання, зокрема, з надання екстреної домедичної допомоги. В нинішніх умовах – це вкрай необхідно. Бо вісімдесят відсотків загиблих під час бойових дій – це люди, які втрачають багато крові. І важливо знати, як в умовах війни можна врятувати життя пораненому. Також постійно заняття проводять для різних підрозділів міської влади", - зазначив Кличко.

Надалі місто залучатиме до такої військової підготовки всіх охочих громадян, зокрема планується організація подібних занять в усіх районах Києва.

На заняттях можна буде отримати такі навички:

вогнева підготовка та порядок дій під час обстрілів противника;

тактична медицина;

інженерна підготовка та порядок поводження з вибухонебезпечними предметами; 

забезпечення цивільного захисту населення, дії в умовах радіаційного та хімічного забруднення.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві судитимуть злочинне угруповання, яке тримало в трудовому рабстві 120 осіб. У Києві відбудеться суд над групою зловмисників, які тримали в трудовому рабстві 120 людей. Організував усю злочинну схему депутат селищної ради на Київщині. Від дій злочинного угруповання постраждало 120 людей. Наразі обвинувальний акт щодо шести зловмисників, зокрема й щодо депутата селщної ради, направили до суду.

Також "Коментарі" писали, що експосадовицю Укрпошти судитимуть за привласнення марок на 800 тисяч гривень. Експосадовиця "Укрпошти" виконувала в липні-серпні 2019 року обов'язки начальника відділу поштового зв'язку. Тоді ж вона й привласнила поштові марки "Укрпошти" загальною сумою майже 800 тисяч гривень. Незаконно привласненими марками експосадовиця розпорядилася на власний розсуд. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися