Синоптики попередили про грози та зливи: погода у Києві на тиждень

Коли до столиці повернеться спека

У Києві на початку тижня протримається прохолодна погода з грозами та зливами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру.

За прогнозами синоптиків, у перший день наступного тижня у Києві температура повітря вночі коливатиметься від 14 до 16 градусів, вдень повітря прогріється до 22-24 градусів. Киян попереджають, що у понеділок, 11 липня, погода буде вітряною зі зливами та грозами. Пориви вітру прогнозують зі швидкістю 5-10 метрів на секунду.

Грози та зливи прогнозують у Києві також у вівторок, 12 липня, та середу, 13 липня. У ці дні у столиці протримається прохолодна погода з температурою повітря до 11-15 градусів вночі та до 22-24 градусів вдень. Спекотна погода повернеться до Києва у четвер, 14 липня. Цього дня стовпчики термометрів підіймуться до 27-29 градусів вдень. Попри мінливу хмарність, опадів на 14 липня синоптики не прогнозують.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Вишгородському районі Київської області розпочали відновлення зруйнованого мосту, де стався вибух. У селі Демидів два тижні тому у споруду влучила блискавка. Під час вибуху одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. Рух транспорту через річку Ірпінь зруйнованим мостом заборонили до відновлення шляхопроводу. Зараз на мосту розпочали демонтаж зруйнованих балок та облаштування тимчасової насипної переправи. Завершити роботи планують за два тижні. На час проведення ремонту оприлюднили схему об’їзду.

Нагадаємо, у Фастівському районі блискавка влучила в дачний будинок, де після цього сталася пожежа. У селищі міського типу Глеваха згоріли дачний будинок та господарча будівля поряд. Окрім того, через потужну зливу з градом і шквалами, що накрила правобережні райони Києва, у столиці виникли підтоплення. Наслідки зливи у столиці можна подивитись на відео.

Читайте також, що під час грози у Києві пошкоджено три сотні дерев.

Джерело: https://meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися