У КМДА пояснили, коли відбудеться фактичне перейменування столичних вулиць і станцій метро

Раніше пройшло відповідне електронне голосування, у якому взяло участь понад 6 мільйонів людей

Київська міська рада планує ухвалити рішення щодо перейменування вулиць у столиці до Дня Незалежності України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в ефірі телемарафону.

Поворозник зазначив, що пройшло електронне голосування, де понад 6 мільйонів людей проголосувало за зміну близько 300 різних назв у Києві.

"Після закінчення голосування усі ці результати були надані експертній комісії, яка, по суті, підбила результати і буде, відповідно, приймати рішення. Якщо говорити безпосередньо про терміни, то я думаю, що це займе ще кілька тижнів. І є абсолютно всі сподівання, що до Дня Незалежності всі відповідні рішення Київською міською радою будуть прийняті", - зазначив Поворозник.

Також перший заступник голови КМДА наголосив, що процес перейменування ускладнюється тим, що необхідно нові назви також погодити з родинами і юридичними особами, іменами яких будуть називатися вулиці.

"Є наприклад, випадок, коли родина відмовилася. За такими вулицями буде прийматися окреме рішення", - повідомив Поворозник.

За словами Поворозника, як тільки Київрада ухвалить відповідні рішення, так одразу ж і відбудеться фізичне перейменування вулиць.

Що ж стосується станцій метро, то Поворозник зазначив, що електронне голосування вже відбулося, і питання наразі розглядається експертною комісією.

"І ми сподіваємося, що рішення по ним (станціям метро – ред.) буде прийнято ще швидше, ніж безпосередньо по вулицям, бо їх небагато і там достатньо багато вже висловлено думок", - заявив перший заступник голови КМДА.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві засудили працівника школи за розбещення 10-річної дівчинки: подробиці. У Києві ув'язнили 32-річного чоловіка за розбещення 10-річної дитини. Інцидент трапився в Дніпровському районі Києва. Чоловік не визнав своєї вини під час суду. Хоча чоловік не визнав свою провину, суд ухвалив рішення щодо ув'язнення чоловіка строком до 6 років. Також зловмисник буде позбавлений  права працювати в освітніх закладах та місцях роботи, які стосуються спілкування із дітьми на 3 роки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися