У Києві запропонували нову концепцію щита для Батьківщини-Матері (Фото)

В українській столиці змоделювали нову концепцію щита для пам'ятника Батьківщині-Мати, що розташована на території Музею історії України у Другій Світовій війні

В українській столиці змоделювали нову концепцію щита для пам'ятника Батьківщині-Мати, яка розташована на території Музею історії України у Другій Світовій війні. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував активіст Pasha Murga у соціальних мережах.

На фото замість символістки радянського спільно зображено державний Герб України. На сьогоднішній день доля щита Батьківщини-Матері вирішується через опитування.

Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни Росії проти України активізувався особливо процес декомунізації. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики оголосило про опитування у додатку "Дія" щодо подальшої долі щита з гербом СРСР. Таку заяву зробив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму телеграмі.

Міністр також заявив, що технічний процес заміни щита є досить непростим саме через питання безпеки. Ткаченко зазначив, що важливо все зробити правильно, щоб після зміни навантаження монумент не отримав пошкоджень.

У програмі "Дія" можна вибрати один із запропонованих варіантів:

1. Залишити все як є.

2. Зняти герб СРСР.

3. Замінити на тризуб – Державний Герб України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Георгий Жуков

13 липня 2022, 23:45

Правдоруб, Родина-мать памятник подвигу украинского народа в 1941-45 гг.Тогда государственным гербом являлся именно тот что изображён на щите. Поэтому лепить туда современный герб (тот что с 1991 г.) это полное нарушение смысла и времени этого памятника.

Георгий Жуков

13 липня 2022, 23:37

Родина-мать является монументом увековечивающим память о победе над нацизмом в 1941-45 году,победе советского народа в том числе украинского, Советские войска включали в себя 4 украинских фронта,поэтому обдирание герба со щита родины-матери, это плевок на память украинских воинов ковавших победу вместе с другими народами в той страшной войне

Виктория

13 липня 2022, 16:03

Заменить на трезубец

Правдоруб

13 липня 2022, 14:58

ПРОСТО РАЗМЕСТИТЬ ТРИЗУБ И ВСЕ!!!

Правдоруб

13 липня 2022, 14:55

Срать мне на вашу конченную Дію это цифровое рабство, цифровой концлагерь который строиться в Украине против Украинского народа!!! Насчет памятника Родина-Мать это вообще нонсенс 1991 Украина получила независимость и свой герб и только вот сейчас давайте снимем герб сср ну бред это раньше нужно было делать!!! Предложенная концепция никакущая уже лучше просто большой тризуб на щите расположить с подсветкой по контуру в ночное время.

Иван

13 липня 2022, 14:47

Зачётная концепция! За такую голосовал в Дие: и патриотично и ничего лишнего!

олег

13 липня 2022, 14:38

А як бути с тими у кого нема коштовного сматфону з Дією ? Вони теперь не громадяни України? Їх не треба питати? Громадяни теперь тільки пани з грошима? Це як зробили з зброєю. Опитали панів зі смартфонами і вирішили дозволити їм зброю. Тепер вони зможуть стриляти в простих українців , як це стається в америці де і дня не проходить без вбивств простих людей, яким не допомогло те, що вони теж мають право на зброю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися