Київрада вшанувала пам’ять Ратушного і проголосувала за створення у Києві ландшафтного заказника «Протасів Яр», - Кличко

Київрада також ухвалила рішення про створення військового кладовища і місць почесних поховань захисників України

Депутати Київради схвалили рішення про створення ландшафтного заказника "Протасів Яр". Підтримали таке рішення 85 депутатів. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко. 

"Над проектом цього рішення ми працювали разом з активістом Романом Ратушним, який боровся за збереження Протасового Яру зеленою зоною столиці. І який героїчно загинув, захищаючи Україну від навали російських варварів. Створення заказника – це вшанування пам’яті Романа Ратушного і свідчення того, що його справа і справа багатьох киян, які боролися за цю зелену зону, була не марною. "Протасів Яр" врятували від забудови. Він є ландшафтним заказником! І буде радувати не одне покоління киян", – підкреслив Віталій Кличко.

На початку засідання Київради мер столиці закликав депутатів підтримати це рішення. 

Кличко також повідомив, що Київрада ухвалила рішення про створення військового кладовища і місць почесних поховань захисників України.

 "Надали дозвіл на розробку проекту землеустрою для військового кладовища вздовж вулиці Олени Теліги у Шевченківському районі столиці. Йдеться про символічне в нашій історії місце - поряд з урочищем Бабин Яр. Україна переживає сьогодні велику трагедію і проходить через великі випробування – наші воїни, патріоти, герої української нації, гинуть за свободу і незалежність нашої держави. І наш обов’язок - вшанувати їх подвиг та пам’ять про героїв", - підсумував Кличко.

Читайте на порталі "Коментарі": у КОВА розповіли про результати перевірки навчальних закладів Київщини на наявність укриттів для дітей. У Київській області продовжують перевіряти освітні заклади на наявність укриттів. Усього вдалося вже обстежити 322 дитячі садки області, серед яких 108 не має обладнаних укриттів, щоб захистити персонал і дітей. У повідомленні також зазначається, що перевірки тривають і в школах Київської області. 240 навчальних закладів уже мають готові укриття, а в 137 тривають роботи з їх облаштування.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися