У Києві з'явиться новий сквер, за який боролися жителі столиці: яким він буде (ФОТО)

Кияни зуміли відстояти цю ділянку у забудовника

У Києві планують створити новий сквер на вулиці Калнишевського в Оболонському районі, який мав з'явитися ще до війни Росії проти України. У "Київзеленбуді" наголошують, що війна не повинна стати причиною відмови від роботи над проектом і створенням нового затишного куточка в столиці. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в прес-службі КО "Київзеленбуд" у Фейсбуці.

Створювати проект почали ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Кияни зуміли відстояти цю ділянку у забудовника, а КО "Київзеленбуд" розробив проект землеустрою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив депутат Київради Богдан Чорній, наразі розробляють ескізний проект того, як має виглядати сквер. Остаточний ваірант затвердять усією громадою з урахуванням усіх пропозицій.

"Якщо знаєте, чого тут ще не вистачає або що було б цікаво саме в цьому сквері, пишіть в коментарях", - заявили в КО "Київзеленбуд".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Київ готується відкрити військове кладовище поруч з Бабиним Яром. У Києві поряд з урочищем Бабин Яр планують створити військове кладовище, де ховатимуть загиблих українських воїнів. Кличко наголосив, що сьогодні Україна переживає велику трагедію й долає великі випробування, українські захисники гинуть за нашу свободу, тому нашим обов'язком є вшанування їхніх подвигів.

Також "Коментарі" писали, що в Київській області виявили тіло ще одного вбитого росіянами цивільного: серед речей знайшли дитячу іграшку. Як зазначив Нєбитов, тіло чоловіка було виявлено в неглибокій могилі із саморобним хрестом. Наразі тіло вбитого мирного жителя передали на судово-медичну експертизу. Правоохоронні органи працюють над тим, щоб встановити особу загиблого.

Читайте на порталі "Коментарі": Київрада ухвалила рішення про фінансову підтримку учасників ТРО столиці. Київська міська рада 14 липня ухвалила рішення щодо надання фінансової допомоги учасникам територіальної оборони Києва. Також Київрада запровадила заохочувальний знак для тих людей, які виявили патріотизм і мужність під час війни. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися