У центрі Києва з'явиться ландшафтний заказник в сотню тисяч квадратних метрів

Гора Щекавиця отримала статус ландшафтного заповідника

Шевченківський район Києва обзавівся ландшафтним заказником. Такий статус горі Щекавиця привласнили депутати Київради. Незважаючи на зміну статусу, землю у власників і користувачів вилучати не стануть. За таке рішення проголосували 74 з 83 депутатів. Про це передає УНІАН.

Так, територію між вулицями Олегівська, Лук'янівська, Нижньоюрківська, Кирилівська та Нижній Вал (історична місцевість - гора Щекавиця) в Шевченківському районі міста.

Управляти заказником будуть комунальники-озеленювачі Шевченківського району.

Згідно з рішенням, ландшафтний заказник "Гора Щекавиця" створюється без вилучення земельних ділянок у їх власників або користувачів. У той же час відзначається, що на його території заборонено будь-яку діяльність, яка негативно впливає або може впливати на стан природних та історико-культурних комплексів і об'єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Згідно з рішенням, в заказник включені території: вершина гори Щекавиця з зеленими насадженнями - 55,1 тис. кв. м; схили гори - близько 80 тис. кв. м. Тепер фахівцям належить розробити проєкт щодо встановлення меж території заказника.

Як повідомляв портал "Коментарі", ландшафтний дизайн парку "Наталка" визнали найкращим в країні. Парк став лауреатом першого ступеня Української національної премії з ландшафтної архітектури і дизайну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися