У Києві продовжили демонтаж МАФів біля станцій метро: заважають доступу до укриття

У триденний термін власники повинні самостійно демонтувати МАФи

У Києві триває демонтаж МАФів біля станцій метро, які заважають громадян дістатися укриття. Роботи проводять відповідно до рішення Ради оборони столиці. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

"Зміцнення системи захисту громадян та безперешкодний доступ до укриттів та сховищ – це безперечний пріоритет як у нинішніх жахливих реаліях, так і надалі. Питання безпеки та оборони залишатимуться питанням № 1. Ми сподіваємося, що власники МАФів це також розуміють та терпляче віднесуться до необхідності очистити території біля метро", - повідомив Пантелеєв.

Також заступник голови КМДА зазначив, що підприємці з необхідними документами можуть знайти інше місце для роботи.

"Всіх власників тимчасових споруд сповіщають про необхідність та причини такого рішення. У триденний термін власники повинні самостійно демонтувати та перенести торгові точки. На жаль, якщо це не буде виконано, ми будемо змушені виконати демонтаж силами КП та транспортувати споруди на штрафмайданчик", - зазначив Пантелеєв.

Як повідомляли раніше "Коментарі", що робити з гербом СРСР на щиті "Батьківщини-матері": результати опитування в "Дії". У "Дії" завершилося опитування щодо зміни символіки на монументі "Батьківщина-мати" у Києві. Згідно з результатами опитування, 85% відсотків громадян підтримують встановлення тризуба замість гербу СРСР. 9% респондентів підтримуть варіант просто зняти герб СРСР і не встановлювати нічого замість нього, тоді як 6% опитаних хочуть, щоб герб залишився на монументі без змін.

Також "Коментарі" писали, що їздили на "навчання": у Києві розкрили схему незаконного виїзду чоловіків. У Києві працівники Служби безпеки України викрили нелегальну схему перетину державного кордону: потенційним призовникам створювали фальшиві документи. Завдяки діям контррозвідників СБУ вдалося викрити незаконну діяльність 34-річного жителя Київської області, який у період військового стану підробляв документи громадянам призовного віку, щоб ті мали можливість виїхати за кордон.

Читайте на порталі "Коментарі": у Демидові почали відновлювати висаджену дамбу. Відомо, що під час просування російських окупантів у Київській області у лютому дамбу було підірвано — це зупинило просування загарбників у бік української столиці. Проте через розлив річки Ірпінь у Демидові підтопило частину будинків.

Читайте также