МВС: Білорусь може стати ще "активнішою", ми маємо готуватися до гіршого

Заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін заявив, що Білорусь може стати ще "активнішою" в контексті війни Росії проти України, а тому необхідно готуватися до гірших сценаріїв

Заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін заявив, що Білорусь може стати ще "активнішою" в контексті війни Росії проти України, а тому необхідно готуватися до гірших сценаріїв. Про це стало відомо із інтерв'ю чиновника, яке він дав виданню Телеграф.

За його словами, Білорусь є "молодшою сестричкою" Росії, а влада цієї країни вже надала свою територію для транзиту російських військ, обстрілів української території, лікування поранених окупантів і навіть вивезення награбованого в Україні майна.

Він зазначив, що роль Білорусі може стати активнішою, і хоча диктатор Олександр Лукашенко уникає прямої участі своєї армії у війні проти України, проте це може тривати не безкінечно.

"Ми не виключаємо того, що Росія може дотиснути Білорусь і тому ми маємо виходити з найгірших сценаріїв", - заявив Єнін.

Нагадаємо, що начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, чи становить сьогодні загрозу для України армія Білорусі. Про це стало відомо із інтерв'ю воєначальника, яке він дав журналістам видання РБК-Україна.

За його словами, на кордоні Білорусі та України знаходиться мізерна кількість російських військ, нарощування військ для створення загрози на сьогоднішній день немає. Навчання армії Білорусі генерал назвав плановими заходами, про які було відомо за два з половиною місяці на початок перших дій.

Він зазначив, що на даному етапі загрози з боку білоруської армії для України не існує, і вона не з'явиться у найближчій перспективі. Буданов наголосив, що якщо загроза з боку Білорусі з'явиться, то Україна одразу про це знатиме.


Читайте также