Посадовець КМДА затриманий на вимаганні багатомільйонного хабаря: подробиці

Кличко порівняв таких чиновників із "щурами, які крадуть у міста і держави".

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що на хабарі вдалося затримати чиновника з департаменту транпспорту Київради. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву Кличко зробив у своєму Телеграм-каналі.

"ДБР спільно з прокуратурою міста затримало на вимаганні хабаря одного із заступників директора департаменту транспорту. Міська влада і надалі готова співпрацювати з правоохоронними органами задля запобігання та боротьби з корупцією. Ми постійно передаємо матеріали внутрішніх аудитів КМДА і співпрацюємо з правоохоронцями", - повідомив мер Києва.

Наразі триває розслідування, а хабарника відсторонили від виконання обов'язків. Кличко порівняв таких посадовців із "щурами, які крадуть у міста і держави".

"Це – зрада і послаблення України. І особливо під час воєнного стану покарання за такі злочини має бути найсуворішим", - додав Кличко у своєму повідомленні.

У повідомленні Київської міської прокуратури зазначається, що заступника директора Департаменту КМДА та керівника держпідприємства затримали за хабар у 270 тисяч доларів США за дозвіл на пасажирські перевезення. У разі відмови чиновник погрожував проблемами в роботі перевізника й пов'язаних із ним підприємств. 

"З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловіки призупинили протиправні дії щодо перевізників, однак вже в липні поновили свої вимоги", - зазначили прокурори.

Хабарника затримали "на гарячому", одразу після отримання ним обумовленої суми.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Білій Церкві чоловікам підробляли довідки про непридатність для втечі з України: деталі схеми. Двоє чоловіків з Білої Церкви підробляли документи, завдяки яким чоловіки призовного віку без проблем виїжджали за кордон. Підозрювані організували виробництво не тільки довідок про непридатність, але й допомагали в переправленні людей через державний кордон України.

Також "Коментарі" писали, що в Києві затримали росіянина, якого підозрюють у диверсіях: в МВС повідомили подробиці. У МВС зазначили, що чоловік - уродженець Камчатської області, має українське громадянство й прибув до Києва на кілька днів, щоб зайнятися відбудовою мосту в одному з населених пунктів області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися