В Ірпені завершили встановлення модульного містечка (ФОТО)

Як виглядає тимчасове житло

В Ірпені завершили встановлення одного з двох модульних містечок для тимчасового проживання людей, які втратили житло через війну. Як воно виглядає, показав міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, передають "Коментарі".

За словами посадовця, одне з двох модульних містечок в Ірпені днями зустрічатиме своїх перших мешканців та майже повністю готове для заселення. Зараз у модульному містечку закінчують збірку меблів, встановлення та підключення пральних машин та налагодження проводки.

Друге модульне містечко в Ірпені планують встановити протягом місяця. На майданчику, де заплановане облаштування тимчасового житла, зараз тривають земляні роботи та готують ділянку під фундамент. Кожне модульне містечко в Ірпені розраховане на понад три сотні людей.

Нагадаємо, на сесії Київської обласної ради ухвалили дві програми, що допоможуть швидше отримати житло людям, які залишилися без домівок внаслідок війни. За цими програмами найближчим часом зможуть почати будівництво 560 будинків та викуп двох тисяч квартир. Це дозволить забезпечити житлом 2,5 тисячі сімей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київській області на відновлення будинків, що постраждали від вибухової хвилі або осколочних влучань, вже виділили з обласного бюджету 400 мільйонів гривень. На ці кошти замінять пошкоджені вікна, двері та проведуть ремонт покрівель.

Читайте також, що в Ірпені на базі санаторію "Ластівка" планують збудувати багатоквартирні будинки, де подарують квартири людям, які втратили житло. 

Читайте также