В Ірпені мешканцям подарують квартири у новому житловому комплексі

Що відомо про проєкт забезпечення житлом ірпінців

Для мешканців Ірпеня збудують житловий комплекс, де подарують квартири. Таку заяву зробив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За словами мера Ірпеня, фінансування на будівництво нового житла для ірпінців буде з державного бюджету. Збудувати новий житловий комплекс планують до кінця року.

"До кінця року на території колишнього санаторію "Ластівка" має бути збудовано житловий комплекс середньої забудови на 50 тисяч метрів квадратних", — заявив Маркушин.

Квартири в новобудові ірпінці, чиє житло зруйнували російські окупанти, отримають безкоштовно, наголосив мер міста. Коли розпочнуть будівництво та вартість проєкту, поки що не повідомляється.

Очільник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк повідомив, що в Ірпені планують будівництво двох нових будинків. Корпуси на чотири та п’ять поверхів розраховані на до тисячі квартир. Проєктні пропозиції вже сформовані та розробляється схема генерального плану забудови в Ірпені. Павлюк додав, що будівництво нових житлових будинків для людей, у яких російські війська розтрощили житло, реалізують й у Бородянці.

Нагадаємо, за час окупації Ірпеня та бойових дій російські окупанти зруйнували понад 70% інфраструктури. Місто-герой Ірпінь – один із тих населених пунктів Київщини, які зазнали найбільшої руйнації внаслідок обстрілів житлового сектору та цивільної інфраструктури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для мешканців Ірпеня "Укрзалізниця" планує передати декілька спальних вагонів. В них тимчасово буде проживати майже дві сотні людей, які втратили житло внаслідок бойових дій та обстрілів російських окупантів.

Читайте також, що названа кількість багатоповерхівок, які доведеться знести в Ірпені.

Джерело: https://t.me/markushyn/2396


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олена

14 травня 2022, 10:46

Мне не надо дарить квартиру,я хочу свой красивый новый дом,в который вложила все здоровье и средства и осталась ни с чем.А вы мне обещаете подачку в виде барака

Роман

13 травня 2022, 16:25

Правильно, мало в ирпене было многоэтажок, херачьте ещё, цэ эвропа... Долбоебы

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися