У Києві продовжиться дія воєнного стану та загальна мобілізація

В українській столиці планують продовжити дію режиму військового стану, а також загальну мобілізацію населення

В українській столиці планують продовжити дію режиму військового стану, а також загальну мобілізацію населення. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував народний депутат Ярослав Железняк у соціальних мережах.

За його словами, на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради України буде продовжено термін дії військового стану, відповідний указ президента Володимира Зеленського буде внесено на розгляд парламенту найближчими днями.

Також політик заявив, що термін продовження військового стану поки невідомий, проте припустив, що він буде досить тривалим. Желєзняк підкреслив, що варто очікувати на продовження загальної мобілізації, яка прив'язана до терміну дії військового стану. Наприкінці травня Рада продовжила мобілізацію та військовий стан до 23 серпня.

Нагадаємо, що у Києві необхідно скоротити тривалість комендантської години. Як передають "Коментарі", про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Автор петиції Іван Мірошниченко доводить своє звернення до столичної влади тим, що громадський транспорт, на його думку, рано припиняє свою роботу в Києві через комендантську годину.

"У зв'язку з тим, що припинення руху транспорту о 21:30 пояснюють комендантською годиною, що починається о 23:00, пропоную зменшити комендантську годину, а саме — щоб вона починалася з 1:00", — йдеться у петиції №10988.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися