З Запоріжжя до Києва призначили додатковий рейс поїзду (РОЗКЛАД)

Вивезти в безпеку намагаються якомога більше людей

Через активні бойові дії та небезпеку з Запоріжжя до Києва призначили додатковий рейс евакуаційного поїзду. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укрзалізниці".

Перевізник призначив додатковий рейс поїзда №272/271 за маршрутом Запоріжжя — Київ, щоб вивезти до безпечних міст якомога більше українців. Враховуючи активний попит у напрямку Нікополя та Марганця, позаграфіковий рейс поїзда №272/271 із Запоріжжя вирушить у четвер, 11 серпня, о 20:05 і прибуде до Києва наступного дня о 09:38. Зворотно цей поїзд вирушить з Києва у п’ятницю, 12 серпня, о 22:30 і прибуде до Запоріжжя об 11:53.

Нагадаємо, російські окупанти замінували Запорізьку АЕС. В десять разів гірше за Чорнобиль можуть бути наслідки вибуху на захопленій ЗАЕС. Якщо російські окупанти не припинять ядерного шантажу та станеться вибух, наслідки будуть катастрофічними. Нині в шести енергоблоках Запорізькій АЕС та на майданчику відпрацьованого ядерного палива 18 тисяч паливних збірок — це уранові "дрова" для виробництва струму. Для порівняння — на четвертому реакторі Чорнобильській АЕС, де сталася трагедія, тоді було лише дві тисячі таких збірок.

Аварія на ЧАЕС призвела до радіоактивного зараження в радіусі 30 кілометрів, постраждали понад п’ять тисяч квадратних кілометрів сільгоспугідь та стільки ж кілометрів лісів. В разі вибуху на Запорізькій АЕС в Енергодарі зона відчуження розтягнеться на 30 тисяч квадратних кілометрів — це вся Запорізька область. Там неможливо буде ані жити, ані вести господарство наступні 100 тисяч років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися