Владу Києва просять перевірити стан маршруток у столиці

Зареєстрована відповідна петиція

До столичної влади звернулись з петицією щодо жахливого технічного стану деяких маршруток у Києві. Як передають "Коментарі", відповідний документ оприлюднено на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Автор петиції №11006 Сергій Колнаузов занепокоєний безпекою пересування в маршрутках Києва та вимагає оприлюднити результати перевірок громадського транспорту.

"Технічний стан деяких маршрутних таксі жахає. Просимо перевірити перевізників на безпеку транспорту для громадян та опублікувати результати з номерами маршрутів", — йдеться в тексті петиції.

Окрім того, автор документу акцентує увагу столичної влади на забрудненні повітря у столиці через викиди шкідливих речовин.

"Перевірити на екологічну безпеку, деякі маршрутні транспортні засоби при розгоні викидають в повітря чорні клуби диму, що забезпечує м. Києву місце у топ-20 найзабруднених міст у світі за станом повітря", — наголосив Колнаузов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві не стягуватимуть оплату за паркування на муніципальних майданчиках комунального підприємства "Київтранспарксервіс". Оплату за паркування у Києві тимчасово призупинили через судову справу. В КМДА пояснили, що зараз триває судовий процес щодо вартості паркування у столиці. На цей час плату з водіїв не вимагатимуть та не штрафуватимуть за несплату паркування.

Нагадаємо, що до Президента України Володимира Зеленського та мера Києва Віталія Кличка у петиціях звернулися з проханням скасувати вимоги обов’язкової зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги. Петиція до голови КМДА зібрала необхідну кількість голосів — звернення має розглянути Кличко. Петиція до Зеленського поки що набрала вкрай мало голосів.

Окрім того, кияни вважають, що у Києві необхідно скоротити тривалість комендантської години. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Автор петиції Іван Мірошниченко обґрунтовує своє звернення до столичної влади тим, що громадський транспорт, на його думку, зарано припиняє свою роботу у Києві через комендантську годину. Петиція стрімко збирає голоси.

Читайте також, скільки можна заробити в таксі у Києві та які тарифи зараз у столиці.

Читайте также