Кличко: В опалювальний сезон кияни будуть забезпечені необхідними послугами

Які заходи вживають в столиці

Київ готується до опалювального сезону в умовах воєнного стану в посиленому режимі. Про це під час наради з міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Столичні комунальники, попри критичний стан із фінансуванням та постачанням матеріалів, вже планово провели гідравлічні випробування теплових мереж і замінили майже 20 кілометрів найбільш аварійних ділянок. Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що до війни у столиці проводили масштабну модернізацію теплоенергетичного комплексу.

"За три роки ми здійснили великий обсяг капітальних ремонтів на ТЕЦ на суму близько 550 млн грн, розпочали реконструкцію заводу "Енергія" та замінили 360 км мереж (це 10% від тих мереж, які не оновлювали понад 60 років). Важливо, що це було комплексною модернізацією і дозволило зменшити на 10% аварійність мереж та на 5% – теплові втрати", – заявив Кличко.

Зараз Київ готується до зими в умовах воєнного стану. Голова Київської міської державної адміністрації запевнив, що всі необхідні роботи знаходяться на завершальній стадії і кияни будуть забезпечені теплом та гарячою водою.

"Місто цього року залучило кредит ЄБРР у 140 млн євро на комплексну модернізацію системи київської теплоенергетики. Крім того, ми активно впроваджували технології енергозбереження у різних напрямках", — наголосив Кличко.

В якості прикладу мер нагадав, що столиця започаткувала програми співфінансування. Це дозволило виконати термомодернізацію понад тисячі житлових будинків. З бюджету Києва на це витратили 1,1 млрд грн, а мешканці будинків – 350 млн грн.

"Економія на сплаті за тепло в окремих будинках перевищила 70%. Загалом ми вже втілили 1200 енергоефективних проектів і продовжимо цю масштабну програму", – наголосив Кличко.

Мер Києва додав, що гідравлічні випробування в столиці вже на фінальній стадії. Тепловики ліквідували 1700 пошкоджень тепломереж і активно відновлюють гаряче водопостачання мешканцям столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та низці інших регіонах опалювальний сезон планують розпочати вчасно. Про це за підсумками наради з мерами міст заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Наразі середній рівень підготовки українських міст до початку опалювального сезону становить близько 60%. Для Києва вибудували дорожню карту проходження опалювального сезону. Окрім того, Києву з державного бюджету виділили додаткові кошти



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися