Путін планував захопити Київ за кілька днів і вбити Зеленського - Washington Post

Російський диктатор Володимир Путін напередодні повномасштабного вторгнення в Україну планував захопити столицю за три-чотири дні, а також змінити уряд, нейтралізувавши чи вбивши Президента Володимира Зеленського

Російський диктатор Володимир Путін напередодні повномасштабного вторгнення в Україну планував захопити столицю за три-чотири дні, а також змінити уряд, нейтралізувавши чи вбивши Президента Володимира Зеленського. Про це стало відомо із матеріалу газети The Washington Post.

За даними американської розвідки, росіяни мали наступати з півночі по обидва боки від Києва, одні сили мали рухатися від Чернігова, а інші — із заходу через Білорусь та Чорнобильську зону. Оточивши столицю, росіяни планували захопити місто за три-чотири дні.

Російський спецназ мав знайти та усунути Президента України Володимира Зеленського, за необхідності вбивши його. Після цього мав встановити маріонетковий уряд, підконтрольний Кремлю.

Нагадаємо, що з пікера командування Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат прокоментував загрозу масованого ракетного удару з Білорусі на День Незалежності України. Про це стало відомо з його виступу на брифінгу у медіацентрі Укрінформу.

За його словами, у Білорусі постійно спостерігаються переміщення військ та ракет типу Іскандер. Він зазначив, що це відбувається постійно, а загроза з Білорусі є завжди, оскільки росіяни використали її територію для обстрілу України з першого дня повномасштабного вторгнення.

Щодо Дня Незалежності, Ігнат заявив, що треба бути готовими до всього і стежити, оскільки противник використовує такі дати для "привітань".

Читайте также