У КМДА розповіли, скільки шкіл Києва готові до очного навчання

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, скільки шкіл української столиці готові до очного формату навчання у наступному навчальному році

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, скільки шкіл української столиці готові до очного формату навчання у наступному навчальному році. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба КДВА у соціальних мережах.

Відомо, що столиця продовжує підготовку до навчального року, на даний момент усі 1063 навчальні заклади столиці перевірено. Серед них 740 шкіл рекомендовано до відкриття, оскільки обладнано укриттями на випадок повітряної тривоги.

Нагадаємо, що рішення не викладати в школах столиці російською мовою і не вивчати цей предмет прийнято за підсумками опитування громади Києва. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповіла директор Департаменту освіти та науки Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олена Фіданян.

"Для того, щоб ухвалити рішення про вивчення відповідної мови, її приймають виключно громадяни столиці. Це думка і рішення громадян, які почуті та прийняті до відома Департаментом освіти", - сказала Фіданян.

За її словами, перш ніж ухвалити рішення про відмову від викладання російською мовою у школах Києва у всіх районах провели опитування серед батьків.

"Наша держава — демократична держава, і наше законодавство теж демократичне. Згідно із законодавством про освіту, кожна установа має право на академічну свободу. Це рішення має право прийняти лише педагогічні колективи разом з батьками. Нам на початку липня повідомили районні управління освіти, що за рішенням освітніх громад ці предмети не викладатимуться", — прокоментувала директор Департаменту освіти і науки КМДА.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/363


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися