Коли у Києві включать гарячу воду: подробиці розповіли в мерії

Як триває процес відновлення водопостачання

До опалювального сезону у Києві в умовах воєнного часу почали готуватися з квітня та зараз знаходяться на фінальній стадії підготовки до зими. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

"Підключені основні генерації, котельні. ТЕЦ. Зараз приблизно на 70% відновлено гаряче водопостачання, і ця робота продовжується. Технічні заходи, які ми запланували, а це мінімум, тому що працюємо в умовах дефіциту коштів, майже виконані. Зараз маємо ще 350 пошкоджень, на них працюють бригади", — повідомив Пантелеєв.

За його словами, у столиці завершили перевірку усіх тепломереж. "Є ще трошки на лівому березі, зона Дарницької ТЕЦ. Десь ще днів п’ять-десять і все буде завершено, і поступово відновиться гаряче водопостачання. У жовтні вже будемо готові до підключення тепла", — уточнив заступник мера Києва.

Нагадаємо, у Києві та низці інших регіонах опалювальний сезон планують розпочати вчасно. Для столиці вибудували окрему дорожню карту. Окрім того, Києву з державного бюджету виділили додаткові кошти

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно зросла ціна на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оголосило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи. Тариф на вивезення відходів становить менше одного долара з одного споживача — 36,11 гривень. Після підвищення цін тариф зросте на 10,26 гривень — з 36,11 до 46,37 гривень з ПДВ.

Читайте також, що через війну у Києві готуються до "несподіванок" під час опалювального сезону.

Читайте также