У Києві запустили таксі для дітей з інвалідністю

Послуга соціального таксі може отримати бюджетне фінансування на наступний рік

Діти з інвалідністю потребують не тільки особливої уваги, але і в елементи інфраструктури, які могли б враховувати особливі потреби. Саме з такою метою в Києві запустили пілотний проєкт соціального таксі. Така служба унікальна не тільки для Києва, а й для всієї України. Про це повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда.

"Проєкт буде працювати в пілотному режимі до нового року, щоб визначити потребу, кількість годин і розробити якісну логістику", - розповіла Марина Хонда.

За її словами, в столиці майже 12 000 дітей з інвалідністю. З них близько 5000 потребують послуги соціального таксі.

Поки соцтаксі буде перевозити 170 дітей з інвалідністю. Це діти, які мають рухові порушення, ментальні - тобто ті, за якими вони не можуть пересуватися в громадському транспорті.

У тестовому режимі послуга діятиме місяць. Після аналізу ефективності соціальне таксі може отримати фінансування з міського бюджету.

"За місяць ми підведемо попередні підсумки і хочемо вже залежить послугу соціального таксі в міський бюджет на наступний рік і розширити кількість дітей-учасників проекту", - зазначила Марина Хонда.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні запустили новий додаток для людей з обмеженими можливостями під назвою 112. in. ua, яке допоможе людям з інвалідністю швидко звернутися в екстрених дзвінків у разі потреби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися