Здавав окупантам односельчан, за 600 гривень ховав вбитих: у Київській області засудили зрадника

Військовослужбовцями рф були розстріляні хлопці з територіальної оборони через те, що чоловік злив про них дані

У Броварах відбувся суд над чоловіком, який зливав окупантам інформацію про місцевих жителів, через що тих військові рф вбили. Як повідомляють "Коментарі", про це стало відомо з вироку Броварського міськрайонного суду.

Із 28 лютого до 30 березня чоловік передавав усю інформацію окупантам, володіючи даними щодо розташування блок-постів тероборони й місцевих мешканців, і допомагав орієнтуватися на місцевості.

Військових РФ цікавили правоохоронці, військові, члени тероборони. За надання інформації чоловік отримав від окупантів гарантії особистої безпеки.

Сусідка чоловіка в суді повідомила, що 7 березня до неї додому прийшли окупанти й запитали: "Где проживает милиционер и есть ли у него оружие? Нам об этом сказал сосед".

"Так як мій чоловік дійсно працює у поліції, його на той момент вдома не було. Я зрозуміла, що інформацію про мою родину здав односельчанин. Та й росіяни цього не заперечували. Даний чоловік має негативну характеристику, адже здійснює крадіжки у селі, його жителі бояться. Ба більше, на території нашого села військовослужбовцями рф були розстріляні хлопці з територіальної оборони. Спочатку їх було п`ятеро, згодом знайшли вбитими ще двох чи трьох чоловік. Обвинувачений забирав тіла загиблих односельчан і допомагав у їх похованні. Робив це за винагороду — 600 грн і літр спиртного. А сам не був у полоні росіян, поводив себе вільно, насильницьких дій відносно нього я не бачила, він без примусу їхав із росіянами на їхній військовій техніці", - повідомила жінка.

Чоловік отримав покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині згоріли цех, автомобіль та десяток холодильників. Одна з пожеж сталася у Вишгородському районі. В селі Пірново горіло виробниче приміщення, розташоване на вулиці Київській. Вогонь гасили рятувальники з пожежних частин Вишгороду та села Нові Петрівці. На ліквідування пожежі витратили майже чотири години. Подробиці надзвичайної ситуації не повідомляють. Ще одна пожежа виникла у Броварському районі. В селищі міського типу Велика Димерка на вулиці Соборній горіло сміття.

Читайте также