Екологи назвали головну причину забруднення повітря в Києві

Проблема забруднення повітря з часом стає все гостріше

Проблема смогу і забруднень повітря - бич сучасних мегаполісів. Вміст шкідливих речовин в повітрі нерідко перевищує нормативи в кілька разів. Основним же джерелом забруднення в Києві є автомобілі. На їх частку припадає близько 80% всього шкідливого, що потрапляє в атмосферу. Про це розповів директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, передає "Наш Київ".

У столиці критично велика кількість автомобілів з низьким рівнем фільтрації вихлопних газів. Це і старі авто радянських часів, і що працюють на дизельному паливі машини, які згідно з дослідженнями ICCT, в місті викидають більше окису азоту, ніж вантажівки.

"Столичний транспорт - це масштабна проблема, яка потребує комплексного вирішення. Однак останнім часом практично нічого не робиться. За сім років не відкрито жодної станції метро. А кожна станція - це суттєве розвантаження вуличних магістралей. Також влада столиці обіцяли віддати пріоритет електричному транспорту - трамваїв і тролейбусів. Але в місті, як і раніше домінують автобуси. Ну і зовсім сумна ситуація з вантажівками і дизельними авто, яких неприпустимо багато на вулицях Києва", - розповів Борейко.

Відзначається, що за останні три роки середній рівень забруднень в Києві майже подвоївся. Фахівці пов'язують це з появою великої кількості старих автомобілів з Європи, які не відповідають сучасним екологічним вимогам.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві кількість шкідливих речовин в повітрі перевищено за трьома з п'яти показників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися