У Макарові підрахували пошкоджені та зруйновані житлові будинки (ФОТО)

Деяке житло аварійне та небезпечне для мешканців

У Макарівській територіальній громаді вщент зруйновані сотні будинків, тисячі — частково. Про наслідки бойових дій розповів голова Макарівської селищної ради Вадим Токар, передають "Коментарі".

Внаслідок ракетних та інших обстрілів під час бойових дій з російськими окупантами в Макарівській громаді вщент зруйновано 585 приватних будинків, ще 2095 — мають пошкодження різного ступеню. Окрім того, пошкоджено 60 багатоквартирних будинків, з них два потрібно повністю демонтувати, а у восьми потрібен частковий демонтаж.

Голова Макарівської селищної ради Вадим Токар зазначив, що руйнування пошкоджених обстрілами багатоквартирних житлових будинків загрожує їхнім мешканцям. Один з таких об’єктів у Макарові розташований на вулиці Олександра Довженка, 34. Експерти провели обстеження та визнали будинок аварійним, а влада ухвалила рішення про демонтаж небезпечних конструкцій. Після цього планують законсервувати об’єкт, про що вже попередили власників житла.

Нещодавно після засідання комісії Київської обласної військової адміністрації стало відомо, що в межах виділеного фінансування поки що є можливість придбати лише 72 квартири та збудувати 70-75 будинків на весь регіон. З них 14 квартир та 15 будинків передбачили для мешканців Ірпеня, які втратили житло через війну.

Нагадаємо, на сесії Київської обласної ради ухвалили дві програми, що мають допомогти швидше отримати житло людям, які залишилися без домівок внаслідок війни. За цими програмами найближчим часом обіцяли почати будівництво понад пів тисячі будинків та викупити дві тисячі квартир. Це дозволило б забезпечити житлом 2,5 тисячі сімей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені на території санаторії "Дубки" відкрили модульне містечко для 350 людей. Модульні конструкції Ірпінь отримав безкоштовно від уряду Польщі. Як виглядає тимчасове житло — читайте та дивіться в нашому матеріалі.

Читайте також, що в Ірпені на базі санаторію "Ластівка" планують збудувати багатоквартирні будинки, де подарують квартири людям, які втратили житло. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися