Русанівка, Майдан та КНУ Шевченка: як виглядав Київ у 1982 році (Фото)

У мережі з'явилися історичні фотографії відомих місць української столиці на початку 1980-х років — йдеться про сьогоднішній Майдан Незалежності, Софійську площу, Русанівку та Київський національний університет імені Тараса Шевченка

У мережі з'явилися історичні фотографії відомих місць української столиці на початку 1980-х років — йдеться про сьогоднішній Майдан Незалежності, Софійську площу, Русанівку та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Відповідні знімки було опубліковано у соціальних мережах.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що у Києві існує проблема зі збереженням будівель, що мають історичну цінність. Про це розповідав мер Києва Віталій Кличко.

"Всі історичні будинки мають статус історичної пам'ятки. Але так сталося, що ще в 90-х роках ці будинки були приватизовані. Майже всі вони перебувають у приватній власності", - повідомляв Кличко.

За його словами, столична влада не має інструментів законного впливу на власників будинків, які мають культурну та історичну цінність.

"На законодавчому рівні ми не маємо можливості змусити власника цього будинку не чекати, поки він зруйнується. Він має вкладати гроші, реставрувати цей будинок. Якщо воно не може це зробити, місто має мати юридичну законну основу забрати цей пам'ятник на баланс міста та вкласти гроші , щоби він не руйнувався", — прокоментував київський міський голова.

Глава столиці нагадав, що відповідний законопроект про пам'ятки архітектури було ухвалено кілька років тому лише у першому читанні.

Читайте также