У столичному парку вилікували вікові дуби (ФОТО)

Як рятували та оздоровлювали дерева

У Шевченківському районі Києва обстежили та вилікували вікові дуби у східній частині парку "Нивки". Як передають "Коментарі", про це розповіли у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд".

Дерева перевірили за допомогою імпульсного томографа – арботома. На вікових дубах виявили ушкодження стовбурів всередині. Столичні комунальники провели санітарну обрізку сухих та аварійних гілок. Потім з дерев видалили гриби-трутовики, очистили дупла від гнилої і хворої деревини та встановили дренажі.

Рани обробили фунгіцидом. Цей препарат пригнічує розвиток хвороботворних бактерій. Завдяки встановленим захисним сіткам у дупла не потраплятиме сміття, листя та інші сторонні предмети.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час дії воєнного стану та заборони відвідувати ліси Державне агентство лісових ресурсів України пропонує безпечний відпочинок в спеціальних рекреаційних зонах Київської області. Кожна така локація має сучасні альтанки, кухню, зручні печі, оснащені місця для відпочинку з підведеною водою та дитячі майданчики. Все це захищено мінералізованими смугами, щоб унеможливити пожежі. Такі пункти розташовані вздовж трас. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, приватний дендропарк для сімейного відпочинку, розташований поблизу Києва у звільненому від російських окупантів селі Мотижин, відкрив нову виставку квітів. У "Добропарку" почався сезон гортензій, який триватиме до 30 вересня. Відвідувачам пропонують відпочити на трьох великих квіткових локаціях.

Читайте також, що у Київській області започаткували воєнний туризм зруйнованими війною містами.


Читайте также