Опалювальний сезон у Києві: чи треба закупати теплі ковдри

Яка температура буде в оселях та чи готова столиця до зими

У Києві не відступали від нормативів і не планували зниження температури в приміщеннях під час опалювального сезону. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, інформація щодо зниження температури в помешканнях киян під час опалювального сезону не відповідає дійсності, адже нормативи не мінялись.

"Хочу спростувати цю інформацію, адже нормативи не мінялись по країні. Київ не є виключенням. Ми будемо орієнтуватися на загальноприйнятий норматив — це плюс 18 градусів", — сказав Пантелеєв.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації пояснив, що ті меседжі, що надходять від столичної влади до містян треба сприймати як заклик до тотального енергозбереження під час опалювального сезону в умовах воєнного стану.

"Ми говоримо про те, що ця зима повинна для кожного керівника підприємства, підприємця, керівників шкіл, садочків, кожного киянина стати перевіркою спроможності зберігання тепла і інших енергоресурсів. Сьогодні це наша зброя, яка при вмілому використанні може бути надзвичайно корисна саме під час опалювального сезону", — прокоментував заступник мера Києва.

У столиці, попри складний економічний стан, відновили програми енергозбереження. Одна з них — програма співфінансування, де мешканці спільно з міською владою у співвідношенні 70% на 30% підвищують енергоефективність будинків, зазначив Пантелеєв.

"Певні роботи до кінця року будуть проведені. В цьому напрямку ми спільно з громадянами спрацюємо, і левову частку від того, що планувалося, не дивлячись на те, що певний час було втрачено, ми все ж таки зробимо. Перезимуємо", — сказав заступник мера столиці.

Посадовець поінформував, що у Києві майже завершили ретельну перевірку тепломереж. Роботи тривають у надскладних умовах, зокрема, через комендантську годину та дефіцит грошей, тому це зайняло більше часу. Наразі у столиці на 70% підключили гаряче водопостачання.

"Ми зробили все, що планували. Той технічний мінімум робіт, який необхідний для проходження сталого опалювального сезону, виконаний. Ми впевнено дивимось зараз і на початок, і на проходження опалювального сезону", — підсумував Пантелеєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на час опалювального сезону тарифи на теплопостачання для населення зростати не будуть. Цього тижня президент України Володимир Зеленський ввів мораторій на підвищення комунальних тарифів на газ, опалення та гарячу воду. Заборона діятиме протягом воєнного стану та ще пів року після його завершення.

Нагадаємо, у Києві значно зросла ціна на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оприлюднило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи. 

Читайте також, до яких "несподіванок" готуються у Києві під час опалювального сезону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися