В Україні оновили сигнали сповіщення населення про загрози

Додані нові звуки сирен

В Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони (РНБО) України повідомили про оновлення сигналів тривоги. Як передають "Коментарі", через нові загрози додані відповідні звуки сповіщення населення.

Кілька сигналів тривоги, що повідомлятимуть населенню про вид небезпеки запровадили деякі територіальні громади через загострення ядерного шантажу російськими окупантами.

Нові сигнали тривоги:

— хімічна атака — звук церковних дзвонів;

— радіаційна загроза — дзвін в набат;

— евакуація з міста — гудок потяга.

"Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію", — зазначили в Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

В разі оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Під час оголошення повітряної тривоги негайно прямуйте до найближчого укриття та пам’ятайте про правило двох стін та двох виходів.

скоротити кількість посадовців, держслужбовців та працівників, задіяних у забезпеченні повсякденної життєдіяльності Києва.

Нагадаємо, українські правоохоронці знаходяться в посиленій бойовій готовності через можливі ракетні обстріли Києва та інші військові загрози з боку російських окупантів напередодні Дня Незалежності та в дні національних свят. В МВС України дали поради українцям щодо поведінки в цей період.  А столичні комунальні сервіси тимчасово скасували прийоми споживачів.

Читайте також, що потрібно знати про заходи в День Незалежності України у Києві.

Читайте также