Наступ на Київ із Білорусі був "ножем у спину" - Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що наступ російських окупантів із Білорусі 24 лютого був "ножем" у спину.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що наступ російських окупантів із Білорусі 24 лютого був "ножем" у спину. Про це стало відомо з інтерв'ю, яке він дав журналістам видання Бабель.

За його словами, напередодні повномасштабного вторгнення Росії Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін запевняв Україну, що загрози з білоруської території немає.

"Поясню, чому це був удар ножем у спину. За кілька днів до повномасштабного вторгнення було пряме спілкування нашого міністра оборони з міністром оборони Білорусі. Він гарантував, давав слово генерала, офіцера, що такого не буде. Наступного дня голова нашої прикордонної служби спілкувався зі своїм колегою також на цю тему, і той його теж запевнив на 100%, що настання не буде.Взагалі, у нашому розумінні ситуації справді не було уявлення саме про такий формат війни.Ми очікували, що може бути донецький, луганський напрям. варіант – харківський, але такої агресії, як 24 лютого, ми не очікували, розумієте?”, – розповів Данилов.

Нагадаємо, що Збройні Сили України готові до будь-якого розвитку подій через загрози масованих обстрілів на День Незалежності. Про це стало відомо із коментаря спікера Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За його словами, розглядаються всі можливі погрози та сценарії, Повітряні Сили охоронятимуть небо. Він зазначив, що ЗСУ контролюють ситуацію і адекватно реагуватимуть на всі загрози, які противник міг підготувати на 24 серпня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися