В Ірпені ремонтують майже сім десятків багатоповерхівок (ВІДЕО)

Як тривають ремонтні роботи

В Ірпені тривають ремонтні роботи з відновлення пошкоджених багатоповерхових будинків. Про це повідомив керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, зараз на території Ірпінської громаді ремонтують 68 багатоповерхівок. У більшості з будівель вибуховою хвилею пошкоджені вікна та двері, їх міняють на нові за кошти з державного бюджету.

"Це незначні пошкодження. Їх ремонтують за кошти державного бюджету, щоб мешканці якнайшвидше повернулися до власних домівок", — зазначив Кулеба.

Напередодні у Київській області з резервного фонду регіонального бюджету виділили майже 145 мільйонів гривень на відновлення інфраструктури. З них майже 100 мільйонів гривень підуть на утримання та розвиток автомобільних доріг. Ще два мільйони гривень спрямували на територіальну оборону. Майже 20 мільйонів гривень отримає Васильківська територіальна громада, близько 13 мільйонів гривень — Димерська, ще 7 мільйонів гривень —Бородянська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині почали відбудову важливих мостів, які довелося підривати через наступ російських окупантів на Київ. Тимчасові переправи не витримують транспортного навантаження. Йдеться про мости біля Стоянки на трасі Київ-Чоп, біля Бородянки, Гостомеля та на під’їзді до Ірпеня.

Нагадаємо, на сесії Київської обласної ради ухвалили дві програми, що мають допомогти швидше отримати житло людям, які залишилися без домівок внаслідок війни. За цими програмами найближчим часом обіцяли почати будівництво понад пів тисячі будинків та викупити дві тисячі квартир. Це дозволило б забезпечити житлом 2,5 тисячі сімей.

Нещодавно після засідання комісії Київської обласної військової адміністрації стало відомо, що в межах виділеного фінансування поки що є можливість придбати лише 72 квартири та збудувати 70-75 будинків на весь регіон. З них 14 квартир та 15 будинків передбачили для мешканців Ірпеня, які втратили житло через війну.

Читайте також, що у Макарові капітально відремонтували пошкоджений внаслідок обстрілу міст через річку Здвиж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися