У Бучі та Ворзелі встановили додаткові сирени оповіщення (ФОТО)

Процес розширення зон оповіщення триває

У Бучі та Ворзелі запустили додаткові сирени оповіщення. Про це розповів заступник Бучанського міського голови Сергій Чейчук, передають "Коментарі".

За його словами, в населених пунктах Бучанської територіальної громади триває процес розширення зон оповіщення населення про загрози військового та техногенного характеру. Загалом ведуться роботи по встановленню 28 сирен, які будуть сигналізувати про загрозию.

У Бучі вісім сирен оповіщення населення вже змонтовані і пройшли перевірку у мікрорайонах Мельники, Склозавод, Тарасівська, Лісова Буча, Яблунська, Нова Буча та дві у центральній частині міста. Ще дві сирени встановили та перевірили у Ворзелі. Усі ці точки ще потрібно дообладнати гучномовцями. 

Фахівці також облаштували пульт керування місцевою системою оповіщення. Крім оперативного попередження про загрози, нова система дозволить запроваджувати заходи координування апарату міськради, комунальних та оперативних служб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за час окупації в Бучі пошкоджені понад 2,8 тисяч об’єктів, з них понад 2,1 тисяча приватних будинків, 327 багатоповерхівок та 24 навчальних закладів. Зараз у Бучі активно готуються до нового навчального року. Головне питання — облаштування укриттів. Така можливість є у 12 школах та 11 дитячих садках. Споруди вже обстежили та розпочали ремонтні роботи у приміщеннях.

Нагадаємо, Бучанський міський голова Анатолій Федорук анонсував початок проектування нової школи та дитячого садочка на сотні місць. Будувати нові навчальні заклади владі Бучі допоможе Литва.

Читайте також, як під Бучею відновили потрощену російськими окупантами школу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися