Будівлю "Київпроекту" почали зносити: що буде на його місці (Фото)

У центральній частині української столиці почали демонтувати фасад будівлі "Київпроекту", на місці якої планують створити багатофункціональний комплекс

У центральній частині української столиці на вулиці Богдана Хмельницького почали демонтувати фасад будівлі "Київпроекту", на місці якої планують створити багатофункціональний комплекс. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувало співтовариство Ukrainian Modernism у соціальних мережах.

Відомо, що будівлю планують реконструювати під комплекс із апартаментами, офісами та комерційними приміщеннями. Демонтаж будівлі забудовники називають "реновацією та переосмисленням".

Нагадаємо, що у Києві зняли арешт із будівлі торговельно-розважального центру Ocean Plaza, а також з банківських рахунків та майна компанії-власника ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь". Відповідне рішення було ухвалено Печерським районним судом столиці 2 серпня цього року.

Серед співвласників ТРЦ Ocean Plaza є російський олігарх Аркадій Ротенберг, якого пов'язують із главою Кремля Володимиром Путіним. Печерський райсуд вважає, що арешт ТРЦ Ocean Plaza є "надмірно обтяжливим і непорівнянним із завданнями кримінального провадження". Обґрунтовують рішення про зняття арешту тим, що це блокує роботу понад трьох сотень орендарів та семи тисяч працівників. Через арешт ТРЦ Ocean Plaza бюджети різних рівнів втрачають близько трьох мільярдів гривень на рік. Також судом розблоковано заарештовані три земельні ділянки та п'ятнадцять квартир у Києві, які належать ТОВ "Інвестиційна спілка "Либідь".

Читайте также