Владу Києва закликали провести тотальні перевірки приміських маршруток

Зареєстрована відповідна петиція

Столична влада має провести тотальну перевірку приміських маршрутних автобусів на кількох напрямках. Про це йдеться в петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11041 Василь Іванов закликав столичну владу перевірити приміські маршрутки на Вишневе, Святопетрівське та Боярку.

"З міста Києва кожен день їздять сотні приміських маршруток. Стан яких жахливий. Сервіс, який вони надають, гірше нікуди. Люди їдуть стоячи, водії порушують правила ПДД. Вартість проїзду необґрунтована — 40-60 грн", — йдеться в петиції.

Автор звернення пропонує запустити альтернативні автобусні маршрути за визначеними напрямками.

"Замість цього жахіття можна запустити приміські автобуси, які вирішили б питання черг зранку та ввечері. І зменшили б хоча б трошки вартість проїзду і покращили сервіс", — пояснив свою пропозицію ініціатор петиції.

Окрім того, столичну владу просять додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція, зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, набрала необхідну кількість голосів для розгляду. Мер Києва Віталій Кличко вже відреагував на це зверненняКиївський міський голова Віталій Кличко також доручив посадовцям мерії опрацювати петицію щодо перевірок технічного стану столичних маршруток.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вимоги обов’язкових зупинок транспорту під час повітряної тривоги в Києві від початку впровадження таких правил хвилюють мешканців столиці. Через це петиціями засипали навіть президента України Володимира Зеленського. Петиція до мера столиці Віталія Кличка щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги зібрала необхідну кількість голосів і зараз знаходиться на розгляді.

Також пасажири вважають, що у Києві необхідно запровадити систему повернення грошей за ненадані послуги з перевезень у громадському транспорті через повітряну тривогу. Ця петиція ще збирає голоси.

Окрім того, від столичної влади кияни вимагають скоротити тривалість комендантської години. Петиція підтримана необхідною кількістю підписантів та знаходиться на розгляді. Автор документу запропонував скоротити комендантську годину у Києві на дві години.

Читайте також, що на зупинках транспорту у Києві пропонують облаштувати укриття.

Читайте также