Кияни виступили за оплату проїзду карткою в усіх видах транспорту

Петиція до влади набрала необхідну кількість голосів для розгляду

Столичну владу просять додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації і набрала необхідну кількість голосів для розгляду, передають "Коментарі".

Авторка петиції №10964 Олександра Шейко зазначила, що при проїзді в тролейбусах та автобусах немає можливості придбати паперовий квиток, так само як і транспортну карту, на всіх зупинках або в салоні транспорту.

"Квиток в додатку "Київ Цифровий" теж є ненадійним засобом оплати, оскільки вимагає наявності зарядженого смартфону та підключення до інтернету. До того ж гостям столиці купувати транспортну карту для декількох поїздок недоцільно", — пояснила пропозицію до влади авторка петиції.

Киянка акцентувала, що метод оплати банківською картою проїзду в метро добре себе зарекомендував та часто використовується пасажирами, а особливо гостями столиці. Саме тому владу Києва закликають додати такий метод оплати в увесь громадський транспорт столиці.

Київський міський голова Віталій Кличко доручив посадовцям мерії опрацювати петицію до 29 серпня. Мер столиці також відреагував на петицію щодо перевірок технічного стану маршруток.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко передав комунальним підприємствам 19 автобусів та три сміттєвози. Транспорт столиці подарували приватні транспортні підприємства з чотирьох міст Німеччини. Київ отримав одинадцять звичайних міських автобусів, шість "гармошок" та два міжміських автобуси класу "Турист". Автобуси марок MAN, Mercedes та SETRA знаходяться у відмінному стані та невдовзі вийдуть на маршрути в Дніпровському та Деснянському районах Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно зросли ціни на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оприлюднило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи.

Читайте також, що Кличко доручив розібратися зі станом зливної системи у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися