Зима у Києві та в Україні: до якої погоди вже можна готуватися влітку

Прогноз погоди озвучив головний синоптик України

У Києві та інших регіонах Україні погода в зимовий період буде неоднозначна з різкими перепадами температур. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, передають "Коментарі".

"Треба дивитись на тенденцію зміни клімату, що відбувається на території України і безпосередньо в місті Київ. Тенденції говорять про те, що за останні 25-30 років середня температура зимового періоду виросла в січні і лютому на2,5-2,8 градусів. Це значить, що надзвичайно різко зменшується ймовірність дуже холодної зими і дуже тривалої холодної зими", — сказав Кульбіда.

За його словами, точним прогнозів щодо погоди взимку в Українському гідрометцентрі поки що немає, і таких прогнозів поки що немає в жодної країни в світі. "З урахуванням тих тенденцій, які мають місце, і за відсутності абсолютно обґрунтованих науково, методично забезпечених прогнозів, ми можемо сьогодні говорити тільки про одне — що ймовірність дуже холодної зими просто нульова. Ймовірність холодної зими з певними періодами дуже низьких температур є невеликою", — поінформував експерт.

За прогнозами синоптика, найбільша ймовірність, що зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою, вищою за нормою за температурним режимом. "Я думаю, що іншого варіанту просто бути не може. Але похолодання будуть, вони будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими, але це все буде короткочасний період. В цілому зимовий період все одно буде вищий за норму за попередні 30 років, яка відмічалася до цього. Для Києва і України це різні речі, і для кожного місяця вона різна. Якщо норма 30 років тому складала для січня понад семи градусів морозу, то зараз це вже менше п’яти градусів морозу", — заявив директор Українського гідрометцентру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на час опалювального сезону тарифи на теплопостачання для населення зростати не будуть. Президент України Володимир Зеленський ввів мораторій на підвищення комунальних тарифів на газ, опалення та гарячу воду. Заборона діятиме протягом воєнного стану та ще пів року після його завершення.

Нагадаємо, у Києві значно зросла ціна на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оприлюднило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи. 

Читайте також, до яких "несподіванок" готуються у Києві під час опалювального сезону.

Читайте также