У Києві та області прогнозують погіршення погоди

Про що попереджають рятувальники та синоптики

Пекельна спека та небезпека пожеж охоплять найближчими днями Київ та Київську область. Про це попередили синоптики та у Державній службі з надзвичайних ситуацій України, передають "Коментарі".

Мешканців попереджають, що протягом 26-28 серпня на території Києва та Київської області переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. За даними Укргідрометцентру, з п’ятниці, 26 серпня, по неділю, 28 серпня, температура повітря сягне 32-33 градусів. Спека супроводжуватиметься поривами вітру зі швидкістю 5-10 метрів на секунду. Синоптики та рятувальники закликають бути обережними під час поводження з вогнем на відкритому повітрі, щоб не допустити пожеж в екосистемах.

"У Києві в п'ятницю — сонячно, сухо, спекотно, впродовж дня максимальна температура повітря становитиме +31+33 градуси. 28-го серпня, у неділю, у Києві линуть грозові дощі, візьміть до уваги, хто планує бути на природі", — спрогнозувала синоптик Наталія Діденко.

За її прогнозом, з 31 серпня, а також у перші два дні вересня спека відчутно спаде в більшості областей України.

"Через різку зміну повітряних мас можуть виникати проблеми з артеріальним тиском, мігрені, судинні недуги озвуться", — додала Діденко.

Броварський міський голова Ігор Сапожко нагадав мешканцям громади про сувору заборону відвідувати ліси та лісопаркові зони, а також заїжджати туди на будь-якому транспорті.

"Не забувайте про те, що частина лісових територій Броварщини була зоною бойових дій, там досі можуть залишатись вибухонебезпечні предмети", — попередив мер Броварів.

Нагадаємо, за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час дії воєнного стану та заборони відвідувати ліси Державне агентство лісових ресурсів України пропонує безпечний відпочинок в спеціальних рекреаційних зонах Київської області. Кожна така локація має сучасні альтанки, кухню, зручні печі, оснащені місця для відпочинку з підведеною водою та дитячі майданчики. Все це захищено мінералізованими смугами, щоб унеможливити пожежі. Такі пункти розташовані вздовж трас. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, про ТОП-10 місць, які варто відвідати в центрі Києва та показати гостям столиці.

Читайте также