Забруднення повітря у Києві: стала відома причина аномального смогу

Стала відома причина аномального рівня забруднення повітря в українській столиці, який спостерігався останні кілька днів

Стала відома причина аномального рівня забруднення повітря в українській столиці, який спостерігався останні кілька днів. Про це стало відомо із коментаря завідувача інституту проблем математичних машин та систем НАН Івана Ковальця, який він дав журналістам ТСН.

За його словами, мешканці столиці задихалися кілька днів через пожежі, що виникли між Полтавою, Черкасами та Кременчуком. Він зазначив, що 22 та 23 серпня центральна частина України потрапила під вплив циклону, який поніс продукти горіння на північний напрямок.

Нагадаємо, що до євлян радили не виходити на вулицю чи обмежити перебування поза приміщеннями через високий рівень забрудненості повітря у столиці, що фіксувався кілька днів поспіль.

Джерело утворення пилу знаходиться не на території Києва, а підвищення концентрації відбулося через переміщення повітряними масами пилу з південно-східного спрямування. Перевищення ГДК інших забруднюючих речовин у Києві не зафіксовано.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися