В мерії Києва зробили заяву щодо підготовки до примусової евакуації

Офіційна інформація від столичної влади

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) спростували інформацію, поширену в ЗМІ, про підготовку до примусової евакуації в столиці. Про це заявив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, передають "Коментарі".

"Про евакуацію з Києва або з його окремих районів наразі взагалі не йде мова. Так, у кожному районі існують евакуаційні комісії, вони створені давно, на випадок абсолютно різних надзвичайних ситуацій — від повені, до аварій на об’єктах критичної інфраструктури", — заявив Ткачук.

Столична влада періодично проводить навчання, проговорює різні варіанти, серед яких і обов’язкова евакуація, зазначив посадовець. "Саме це я і мав на увазі, але, ЗМІ, на жаль, в погоні за хайпом, вирішили налякати мешканців Києва", – прокоментував директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА інформацію з новин.

Наразі система цивільного захисту Києва працює в посиленому режимі і всі екстрені служби напоготові відреагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію, додав Ткачук.

"Просимо журналістів і блогерів бути відповідальними, не грати на руку ворогу і не створювати паніку на порожньому місці. Перевіряйте інформацію, уточнюйте. Ми завжди на зв’язку. Пам’ятайте, що навмисне викривлення інформації і поширення фейків у воєнний час може призвести до катастрофічних наслідків", — наголосив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

В мерії столиці також закликали мешканців бути пильними та довіряти лише офіційній і перевіреній інформації.

Читайте также