На Київщині триває безкоштовна вакцинація тварин від сказу

Де безкоштовно зробити щеплення

Мешканці Київської області мають можливість безкоштовно зробити домашнім тваринам щеплення від сказу. Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби наголошують на необхідності щорічної обов’язкової вакцинації всіх домашніх улюбленців проти сказу. Експерти нагадують, що сказ є гострою зоонозною вірусною хворобою, до якої сприйнятливі не тільки всі теплокровні тварини, а й люди. Зазвичай захворювання проявляться паралічами та закінчуються смертю. Зараження на сказ відбувається під час укусу, а також коли слина хворої тварини потрапляє на пошкоджені ділянки шкіри чи слизові оболонки.

Торік у Київській області від сказу загинуло 38 тварин, з них половина випадків припадає на безпритульних та диких. У більшості домашніх тварин захворювання виникало після контакту з дикими, бродячими або невакцинованими від сказу тваринами.

"Наразі ситуація в області щодо захворюваності тварин на сказ стабільна та контрольована. Безкоштовно зробити щеплення тварині вакциною Rabistarrеd можна в державних лікарнях ветеринарної медицини Київської області", — заявили в Київській обласній військовій адміністрації.

В військовій адміністрації додали, що в разі відмови від вакцинації тварин власники несуть адміністративну відповідальність. Штраф складає від 51 до 170 гривень. Вакцинувати домашнього улюбленця можна в державних лікарнях ветеринарної медицини Київської області — адреси клінік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися