На Київщині переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН

Де та коли можна зареєструватись для отримання грошей

Наступного тижня переселенцям Київщини можна буде подати заяви на отримання фінансової підтримки від Агентства ООН з питань біженців (УВКБ ООН) в Обухові. Подробиці повідомили в Обухівській міській раді, передають "Коментарі".

Зареєструватись для отримання грошової допомоги в Обухові переселенці зможуть з понеділка, 29 серпня, по п’ятницю, 2 вересня.

Протягом цих днів в Обухові за адресою вул. Миру, 10а в дошкільному навчальному закладі "Веселка" із 10:00 до 17:00 працюватиме мобільна бригада Благодійного фонду “Право на захист”.

Правозахисники збиратимуть дані на отримання фінансової допомоги переселенцям від УВКБ ООН. Розмір допомоги становить 2220 гривень на особу на місяць, гроші виплачуватимуть протягом трьох місяців.

Подати заявку можуть переселенці Київщини, які належать до таких категорій вразливості:

·        "неповні сім’ї" з двома або більше дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (старше 60 років) на утриманні;

·        родина, що складається з однієї самотньої людини 60+ років або з кількох осіб похилого віку, а також родини, де дітей молодше 18 років (одного чи більше) виховують особи похилого віку;

·        родини, в яких є одна або кілька осіб з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання, тощо);

·        прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (документально підтверджені).

Інформація, яку необхідно буде надати:

·        ПІБ згідно з документом, що посвідчує особу;

·        місце та дата народження, номер телефону (на який вам надійде SMS-повідомлення про надходження коштів);

·        податковий номер (необхідний для виплати допомоги);

·        свідоцтво про народження дітей (якщо є);

·        номер банківської картки (необхідний для виплати допомоги). Картки “єПідтримка” не підходять.

·        будь-які документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо).

Для збору даних мають бути присутні всі члени родини. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан.

Інформацію щодо отримання грошової допомоги від УВКБ ООН через офіси БФ "Право на захист" можна знайти у телеграм-каналі правозахисників та на офіційному сайті Агентства ООН з питань біженців.

Окрім того, на платформі єДопомога можна самостійно залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій.

Читайте также