Оренда квартир у Києві значно подешевшала: як змінилися ціни

В українській столиці за останні місяці значно знизилася вартість місячної оренди квартир

В українській столиці останніми місяцями значно знизилася вартість місячної оренди квартир. Медіанна вартість оренди житла у Києві знизилася у липні до $5 за кв. м, що на 5,7% нижче, ніж у червні 2022 року. Зниження цін зумовлене дефіцитом попиту та високою потребою у здачі житла його власниками, йдеться у дослідженні порталу Address.ua.

Порівняно з довоєнним періодом, медіанна вартість оренди у столиці впала на 54,6% у доларовому або на 35% у гривневому еквіваленті (у лютому 2022 року медіанна вартість становила $11/кв. м).

Традиційно найдорожчим районом Києва для оренди Печерський район. Медіанна вартість оренди у центрі столиці становить $496 за об'єкт або $8 за кв. На другому місці – Шевченківський ($343 за квартиру або $7/кв. м). На третьому місці – Голосіївський район ($326 за об'єкт та $6/кв. м).

Мінімальну медіанну ціну на оренду квартир зафіксовано в Деснянському районі — $169 за квартиру або $4 за кв. м.

Найдорожчим районом для оренди найбільш ліквідних однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди однокімнатної квартири становить $264.

У Шевченківському та Голосіївському районах можна винайняти однокімнатну квартиру в діапазоні від $250 до 260. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський — $148.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


автор

31 серпня 2022, 14:48

в долларах серьезно?) клоунская аналитика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися