Кличко зробив заяву з нагоди Дня пам’яті захисників України

Мер столиці вшанував героїв

В День пам’яті захисників України українці згадують всіх, хто поклав життя за незалежність та свободу нашої країни. Таку заяву з нагоди пам’ятної дати зробив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Ми вшановуємо пам’ять кожного воїна, медика, волонтера, які за нашу можливість мирно жити на своїй землі віддали найцінніше — своє життя. Ціна, яку платить за своє майбутнє український народ, — надто висока. Тому в нас немає інших варіантів, ніж вистояти і перемогти!" — заявив Кличко.

Мер Києва наголосив, що українці мають обов’язково побудувати сильну й успішну Україну: "Бо саме за це віддали свої життя найкращі патріоти нашої держави. І за це б‘ються сьогодні на фронті українські воїни. Вічна пам’ять та слава всім полеглим українським героям!"

Нагадаємо, День пам’яті захисників України заснував у 2019 році президент України Володимир Зеленський. Цього дня вшановують пам'ять українців, що полягли в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність країни. Пам'ятну дату обрали 29 серпнем через події в Іловайську. На Донбасі у 2014 році сталась найбільша трагедія українсько-російської війни до початку повномасштабного вторгнення російських військ 24 лютого. Під час виходу з оточення ворога "зеленим коридором" росіяни підступно розстріляли українських військових. В Іловайській трагедії загинуло 366 українців, ще 158 вважаються зниклими без вісти, в полон потрапили три сотні військових. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися