Відремонтувати всі укриття у Києві вимагають в петиції до влади столиці

Кияни нарікають на жахливий стан захисних споруд

Кияни нарікають на жахливий стан укриттів та вимагають від столичної влади відремонтувати всі захисні споруди у Києві. Як повідомляють "Коментарі", відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації та стрімко набирає необхідні для розгляду голоси.

Автор петиції №11079 Роман Настенко акцентує увагу столичних посадовців на жахливий стан більшості укриттів у Києві.

"Більшість бомбосховищ Києва у жахливому стані. При цьому влада намагається примусити киян користуватись бомбосховищами, забороняючи працю транспорту і магазинів під час повітряних тривог. А у бомбосховища страшно зайти. Пропоную розібратись з такою державною шизофренією і відремонтувати бомбосховища", — йдеться в документі.

Лише за тиждень петиція №11079 зібрала понад п’ять тисяч підписів з шести тисяч необхідних для розгляду мером столиці Віталієм Кличком.

Тим часом Київський міський голова Віталій Кличко офіційно відповів на петицію №10982 щодо скасування зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер Києва назвав аргументи, за яких це можна зробити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в очному режимі школярі вчитимуться тільки в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття, або де укриття в кроковій доступності. З 421 столичної школи 22 працюватимуть виключно онлайн, оскільки в них та поблизу немає укриттів. Решта 95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання — як очному, так і онлайн. Навчатися очно у столиці планують 132 тисячі школярів. Загалом в приміщеннях укриттів столичних шкіл можна розмістити 145 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Києві вирішили в новому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Читайте також, що захисні споруди в школах і дитсадках зникнуть з карти укриттів у столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Рибак Алла

29 серпня 2022, 15:01

В м.Києві УКРИТТЯ для мешканців, в житлових будинках комунальної власності, інснують тільки на бумазі та в різноманітних звітах представників експлуатуючих організацій, районних управлінь по обслуговуванню житлового фонду та районних адмінстрацій. Насправді укриттів немає і при повітряній тривозі мешканцям іти немає куди. І побажання "будь ласка спустіться в укритя" виконати немає можливості, хотя дуже хотілося б. А керівництво та відповідальні особи експлуатуючих організацій, райадмінстрацій та КМДА ні чого не роблять, для того, щоб допомогти людям м.Києв уберегти своє життя.

Рибак Алла

29 серпня 2022, 14:49

узнавать о самых важных событиях!

Анатолій

29 серпня 2022, 14:47

На все треба петиції, в іншому випадку розуму у керівників не хватає, тому що з ранку до вечора думають що де вкрасти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися