У Києві вперше в історії ЗСУ вручили бойові прапори бригадам тероборони (ВІДЕО)

Серед них — 112 Окрема бригада Територіальної оборони Збройних сил України

У Києві в День пам’яті захисників 112 Окрема бригада Територіальної оборони Збройних сил України, яка була розгорнута у столиці в перші дні повномасштабної війни, та ще кілька бригад отримали бойові прапори. Про це повідомили у столичній мерії, передають "Коментарі".

Грамоти про вручення бойових прапорів бригадам територіальної оборони підписав президент України Володимир Зеленський. Вручення бойових прапорів відбулося вперше в історії Збройних сил України. Українських бійців нагородив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Бойовий прапор у 112-й бригаді територіальної оборони отримав командир Олександр Павлій. 112-та бригада тероборони брала активну участь в обороні Києва від російських окупантів, воїни бригади вели кровопролитні бої на Броварському і Гостомельському напрямках, у Бучі, Ірпені, Мощуні та Чорнобилі. Підрозділи 112-ї бригади тероборони зараз б’ють російських окупантів і тримають фронт на сході України.

Окрім 112-ї бригади Територіальної оборони бойові прапори також отримали бригади Територіально оборони, які відзначилися в боях з російськими окупантами — 109-та Донецька бригада, 111-та Луганська бригада, 114-та бригада Київської області, 117-та Сумська бригада, 119-та Чернігівська бригада та 127-та Харківська бригада територіальної оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в місті-герої Ірпінь на честь захисників-добровольців встановили перший в Україні пам’ятний знак Силам територіальної оборони ЗСУ. Відкрили пам’ятник 24 серпня, в День Незалежності України.

Читайте також, як російські кримінальні авторитети намагалися вступити до тероборони Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися