Перший в Україні пам’ятник теробороні встановили в Ірпені (ФОТО)

В місті-герої вшанували добровольців-захисників

В місті-герой Ірпінь на честь захисників-добровольців встановили перший в Україні пам’ятний знак Силам територіальної оборони Збройних Сил України. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

Цей День Незалежності України у звільненому від російських окупантів Ірпені особливий, зазначив Маркушин. Державне свято під час повномасштабної війни сприймається українцями вже інакше, ніж у минулі роки.

"Відчуття цінності цього моменту зашкалює. Адже його могло і не бути. Якби не хлопці-добровольці, які першими стали на оборону Ірпеня і зробили усе, щоб вимести ворога із нашого міста. Саме у їхню честь ми встановили в Ірпені перший в Україні пам’ятний знак Силам територіальної оборони Збройних сил України", — заявив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Під час бойових дій з окупантами загинули 38 захисників Ірпеня, але пам’ять про них буде завжди в серцях українців, наголосив мер міста-героя. Маркушин привітав громаду і всю Україну з Днем Незалежності і нагадав, що боротьба за незалежність ще триває.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко в День Незалежності України заявив, що Київ був, є і залишиться метою російського політичного керівництва. Тому загрози повторного наступу на Київ та ракетних обстрілів нікуди не зникли. Київський міський голова закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги та запевнив в готовності столиці дати відсіч ворогу в разі спроби повторного наступу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року привітали Україну з Днем Незалежності по-особливому. Дивіться вражаюче відео з патріотичними композиціями з квітів, що прикрасили до свята кожен район столиці. На кадрах можна побачити інсталяцію ударного безпілотника "Байрактар", квіткову композицію зі словами вдячності за незалежність Збройним Силам України, символ незламності полку "Азов", клумбу, де оселився відомий пес-демінер Патрон, та інші неймовірні квіткові панно.

Читайте також, що в Броварах спалахнув скандал через новий арт-об’єкт для центрального парку.

Джерело: https://t.me/markushyn/3042


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися