До Чорнобиля на двох колесах: у зоні відчуження з'явився перший веломаршрут (ФОТО)

Перед затвердженням маршруту у Чорнобилі провели радіаційно-дозиметричний контроль

У Чорнобильській зоні відчуження створили туристичний веломаршрут довжиною більш ніж в 45 кілометрів. Про це повідомили на сайті Кабміну.

Повідомляється, що маршрут пролягає від КПП "Зелений мис", через села Куповате, Новосілки, Оташів і Плютовище. Для всіх, хто братиме участь у його проходженні, розробили спеціальний перелік умов та інструкції.

"Ми сподіваємося, що веломаршрут дозволить відвідувачам зони відчуження побачити унікальний світ Чорнобильського Заповідника. Зупинитися в колишніх населених пунктах, які багато років приваблюють відвідувачів своєю самобутністю ", - зазначає заступник Голови ДАЗВ Максим Шевчук.

Кожну велогрупі забезпечать двома контролерами. Організатори вже провели технічні поїздки по веломаршруту, щоб зафіксувати функціональні й топографічні особливості. А для зупинок облаштували спеціальні місця.

"Крім того, перед затвердженням маршруту, за стандартною процедурою узгодження і розробки маршрутів для відвідування, було проведено радіаційно-дозиметричний контроль. За оцінками ДСП "Екоцентр", контрольні рівні можливого опромінення гарантовано не будуть перевищені ", - запевнили в Кабміні.

Раніше "Коментарі" розповіли про тисячу велосипедистів, які зібралися на Софійській площі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися