У селі під Києвом перші родини отримали нове житло замість зруйнованого (ФОТО)

Які плани у влади щодо подальшого будівництва

У селі Дмитрівка передали родинам, що залишились без житла внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів, документи та ключі від перших п’яти новозбудованих будинків. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

Посадовець розповів, нове одноповерхове житло звели за типовим проектом. Площа кожного приватного будинку становить майже сто квадратних метрів. В новій оселі є три спальні та об’єднана з їдальнею простора кухня. Усі будинки обладнані кухонними меблями, побутовою технікою та сантехнікою.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко зазначив, що нове житло збудували за кілька місяців. "Родини житимуть в нових затишних оселях. Для нас це важливо. На Київщині ще треба відбудувати близько 5000 приватних будинків, і ми вже чітко знаємо як найближчим часом завершити 500 з них", — прокоментував Тимошенко.

Серед тих, хто отримав ключі, є родина військового, який загинув в березні під Ізюмом. Також нове житло отримала лікарка, заслужений медик, яка пропрацювала в селі Дмитрівка пів сотні років. В новому будинку вона буде жити разом з сином.

У Київській області в межах виділеного фінансування поки що є можливість придбати лише 72 квартири та збудувати 70-75 будинків на весь регіон. З них 14 квартир та 15 будинків передбачили для мешканців Ірпеня, які втратили житло через війну.

Нагадаємо, на сесії Київської обласної ради ухвалили дві програми, що мають допомогти швидше отримати житло людям, які залишилися без домівок внаслідок війни. За цими програмами найближчим часом обіцяли почати будівництво понад пів тисячі будинків та викупити дві тисячі квартир. Це дозволило б забезпечити житлом 2,5 тисячі сімей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені на території санаторії "Дубки" відкрили модульне містечко для 350 людей. Модульні конструкції Ірпінь отримав безкоштовно від уряду Польщі. Як виглядає тимчасове житло — читайте та дивіться в нашому матеріалі.

Читайте також, що в Ірпені на базі санаторію "Ластівка" планують збудувати багатоквартирні будинки, де подарують квартири людям, які втратили житло.  

Читайте также