У Київському зоопарку лікують вилучених у продавців тварин (ФОТО)

Пів сотні нових вихованців отримують кваліфіковану допомогу

Київський зоопарк прийняв для досудового утримання пів сотні вихованців, з вилучених у нелегальних продавців диких та екзотичних тварин, оскільки перебування у власників становило загрозу їхньому життю. Про це розповіли в мерії столиці, передають "Коментарі".

Наразі тварини перебувають у карантинній зоні Київського зоопарку. Фахівці зазначають, що для реабілітації потрібні специфічні умови, компетентний догляд та невідкладна допомога ветеринарів. Для документування проблем у тварин роблять аналізи та готують акти огляду.

Частина нових вихованців Київського зоопарку — це рідкісні тварини, внесені до міжнародних червоних списків та Червоної книги України. Це підвищує шанси виграти суд і не повертати тварин власникам у жорстокі умови утримання.

У столичному зоопарку готові додатково залучити зоозахисників до вкрай резонансного випадку торгівлі рідкісними тваринами у Києві. З 400 виявлених тварин у нелегальних торгівців вилучили лише 52. У власників продовжують перебувати інші тварини, зокрема ті, на яких немає документів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили чоловіка та жінку, які займались незаконним продажем диких та екзотичних тварин і жорстоко поводились з ними. Їх продавали через інтернет-оголошення та соціальні мережі. Під час обшуків в особистих та конспіративних квартирах торгівців знайшли близько 400 рідкісних видів птахів та тварин, деякі з них були зневоднені та виснажені. Правоохоронці також виявили безліч підробок ветеринарних документів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися