Бавовна в Криму: оприлюднені маршрути евакуації кримчан до Києва

Для українців запустили евакуаційні поїзди

"Укрзалізниця" запустила евакуаційні поїзди для мешканців окупованого Криму до Києва та ще низки українських міст. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію перевізника.

Через високу загрозу активних бойових дій на території окупованого Криму українська влада розробила евакуаційні маршрути для кримчан. Евакуація з окупованих територій можлива потягами з залізничних вокзалів Запоріжжя, Кривого Рогу та Одеси.

Генеральний директор "Укрзалізниці" Олександр Камишін перевірив опорні вокзали для евакуації жителів Криму у Запоріжжя та Кривогу Рогу.

"Справа в тому, що останнім часом в Криму буйно квітне бавовна. ЗСУ знають свою роботу. Президент звертався ж до кримчан, які мешкають біля військових об‘єктів, з проханням уникати наближення до них. Ми тут всі добре знаємо, як воно, коли поруч лунають вибухи: нікому та ніколи такого не побажаєш", — прокоментував Камишін.

Програма евакуації громадян України, які проживають в Криму, від "Укрзалізниці" передбачає безкоштовний проїзд евакуаційними поїздами із Запоріжжя, Кривого Рогу, та Одеси, а також гаряче харчування в дорозі, безкоштовну медичну допомогу, "підйомні" від компанії "Укрпошта" та турботу українських залізничників.

·        Посадка громадян України з Криму на поїзди до Києва можлива із Запоріжжя о 18:58, з Кривого Рогу — о 20:25 та з Одеси — о 21:01.

·        Евакуаційні рейси для кримчан до Львова із Запоріжжя — о 10:15*, 15:30 та 19:08, із Кривого Рогу — о 15:35 та з Одеси — о 20:45.

·        Відправлення поїздів до Ужгорода із Запоріжжя — о 15:03 та з Одеси — о 15:54.

·        До Івано-Франківська можна дістатися поїздом із Запоріжжя о 21:34, а до Рахова з вокзалу Одеси о 14:54.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кілька маршрутів швидкісних поїздів Інтерсіті+ з Києва та до столиці курсуватимуть за оновленим розкладом та маршрутними сітками. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що на довгих маршрутах у поїздах із Києва запустили безкоштовний бонус у вигляді настільних ігор. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися