Від влади Києва вимагають облаштувати туалети на станціях метро

Зареєстровані відповідні петиції до мера столиці

Платні та безкоштовні громадські вбиральні необхідно облаштувати на кожній станції метро у Києві. Відповідні петиції зареєстровані на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №10955 Євген Пугач пропонує владі організувати на кожній станції столичного метрополітену платні громадські туалети. Його петиція зареєстрована 14 липня та зібрала майже чотири тисячі голосів з шести тисяч необхідних для розгляду. Збір підписів триватиме ще тиждень.

"Київський метрополітен налічує більше 50 станцій метро. Час проїзду з одного кінця в другий складає близько 45 хвилин. Більшість пасажирів доїжджає до метро ще 1-2 видами громадського транспорту. Все це час. А людські природні потреби ніхто не відміняв. І вискакують люди з метро з широко розкритими очима і несуться стрімголов у найближчі зелені насадження справити свою нужду, бо більше нема куди", — йдеться в петиції Євгена Пугача.

За його словами, станцій метро, біля яких є туалет, можна порахувати на пальцях однієї руки.

"Пропоную, щоб хоча б через одну станцію в метро зробили платні туалети, за користування якими б пасажири розраховувалися тими ж засобами, що і за проїзд. І люди почували би себе людьми, і метрополітен заробляв би кошти. На кожній станції існує водопостачання, каналізація, електрика. Залишається тільки знайти приміщення і обладнати його. Сподіваюся, що кожен пасажир метрополітену підтримає мою пропозицію", — аргументував позицію автор звернення до влади.

В іншій петиції №11137 автор Антон Панасенко пропонує зробити на всіх станціях метро безкоштовний туалет. "Зробити на всіх станціях метро безкоштовний туалет, на одній станції по три кабінки, вхід в який буде входити в вартість купейного білета 8 гривень. Це буде зручно для киян та гостей міста", — йдеться у зверненні до столичної влади Панасенка.

Петиція щодо безкоштовних туалетів в метро Києва зареєстрована 1 вересня та вже зібрала понад 61% необхідних голосів — майже 3,7 тисячі з шести необхідних. Збір підписів триватиме ще 56 днів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кияни звернулися до влади щодо стану з громадськими вбиральнями у Києві. Автор петиції №11094 Павло Постоєнко пропонує столичній владі створити віртуальну карту туалетів у Києві, щоб можна було знайти працюючу вбиральню. Петиція стрімко збирає необхідні для розгляду голоси. Збір підписів триває.

Нагадаємо, столична влада підтримала пропозицію киян оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком.

Читайте також, що Кличку запропонували втричі скоротити керівників комунальних підприємств.

Читайте также